Pilates YOGA program

Pilates YOGA program

Kako izgleda jedan sat Pilates YOGE?

 

Program traje ukupno 60 minuta. Pilates Yoga „sat“ započinje s nekoliko vježbi „istresanja“ napetosti i stresa nagomilanog tijekom dana te jednostavnim vježbama istezanja. Slijedi kombinacija yoga vježbi, pilatesa i vježbi disanja koja čini okosnicu programa. Sve vježbe izvode se uz laganu, inspirativnu glazbu. Nakon intenzivnog vježbanja, posljednjih 15 minuta izvodi se vođeno opuštanje uz odgovarajuću glazbu s ciljem oslobađanja psihofizičke napetosti. Doma odlazite osvježeni, opušteni, mirni i nasmiješeni...

Posebnosti Yoge

Vježbajući yogu, tijelu ćete vratiti energiju te potaknuti čišćenje od toksina i nagomilanog stresa. Yoga vježbe povećavaju opću snagu, gipkost i pokretljivost cijelog tijela. Osim toga, yoga može ublažiti određene tegobe kao što su depresija, glavobolja, PMS, problemi s kralježnicom i probavom.

Posebnosti Pilatesa

Vježbajući Pilates, ojačat ćete i oblikovati svoje tijelo - posebno područje trbuha, stražnjice i donjega dijela leđa. Ostvarit ćete bolju koordinaciju i sklad pokreta; povećat ćete izdržljivost i imati više snage za ostale aktivnosti.

Pilates metoda vježbanja jedinstvena je jer stavlja naglasak na postularne mišiće koji "pridržavaju" kralježnicu kao i na mišiće središta tijela tzv. "centra snage". Mišići središta tijela uključuju duboke i površinske mišiće trbuha, donjega dijela leđa, stražnjice i kukova. Način na koji dišete tijekom izvođenja Pilates vježbi različit je od onoga koji koristite dok izvodite yoga vježbe.

Naputci za vježbanje

Vježbajući yogu i pilates slijedite korisne naputke:

Vođeno opuštanje

Vođeno opuštanje

Vođeno opuštanje je tehnika pomoću koje vježbači, slušajući upute instruktora, mentalno opuštaju sve dijelove tijela. Tijekom vođenog opuštanja leži se na leđima zatvorenih očiju, u položaju u kojem su ruke odmaknute od tijela, a dlanovi okrenuti prema gore. Takav položaj smanjuje podražavanje osjetila vida i dodira te pomaže usmjeravanju pozornosti na unutarnji doživljaj tijela, misli i emocija. Svjesnim usmjeravanjem pozornosti na svaki pojedini mišić i zglob, bez dodatnog podražavanja osjetila, uklanja se napetost iz tih dijelova tijela, stvara se osjećaj težine ili lakoće u tijelu, odnosno potpune opuštenosti.

Disati znači živjeti

Disanje

Disanje je pokretač života. Bez hrane možemo živjeti tjednima, bez pića nekoliko dana, no bez zraka svega nekoliko minuta. Kada udišete, zrak ne ulazi samo u pluća, već putem krvi hrani tkivo cijeloga tijela. Ako u vašim arterijama teče krv s nedovoljno kisika, život svake stanice se skraćuje. Stoga je dobra opskrbljenost tijela kisikom ključna za održavanje vitalnosti i zdravlja.

Dovođenje kisika u tijelo je samo jedan vid dišne funkcije koja obuhvaća i odbacivanje ugljičnog-dioksida, odnosno nakupljenog taloga iz pluća. Izdišući, izbacuje se taložni zrak, ali u plućima uvijek ostaje određena količina ustajalog zraka koji se miješa sa svježim, što u konačnici postaje zrak kojim opskrbljujemo tijelo. Izdisanje je izuzetno važno kako bi se ustajali zrak iz pluća sveo na minimum i tako omogućio ulaz većoj količini svježeg zraka. Plinovite izmjene u plućima, apsorpcija kisika i izbacivanje ugljičnog-dioksida, najbolje su kad se diše na nos, a disanje je duboko i polagano.

Pretraživanje vježbi

Pretraživanje svih vježbi

Vježba dana

Pilates: Vadičep

Vadičep - slika 1
Vadičep - slika 2
Vadičep - slika 3
Vadičep - slika 4

Dobrobiti vježbe

jačanje trbušnih mišića i nogu

Slike i video

Slike: 4 Slike: 4    Video: 0 Video: 0

Upisi u sezoni 2018/2019

Upisi u sezoni 2018/2019

PilatesYoga

Osvježite tijelo i duh u blizini Vašeg doma...

Vijesti

16.01.2023.

S NAMA MOŽETE VJEŽBATI I DO 5 PUTA TJEDNO ZA MJESEČNU ČLANARINU OD 35 Eura!

S NAMA MOŽETE VJEŽBATI I DO 5 PUTA TJEDNO ZA MJESEČNU ČLANARINU OD 35 Eura!
16.01.2023.

joga, pilates, yoga, zagreb , pilatesyoga, pilates u zagrebu, yoga u zagrebu,joga zagreb

Lokacije treninga
14.01.2019.
Provjerite da li Vam odgovara neka od naših lokacija!